Hvorfor jeg vil lage oreokake.
Jeg vil lage oreokake fordi det er en utrolig god kake som du kan spise i en bursdag, en fest eller bare hvis du skal kose deg en lørdags kveld med familien. Det er en kake som består av 3 lag og tar litt tid og lage. Siden første gang jeg smakte en oreokake har jeg hatt lyst til og lage en og det er definitivt en av mine favoritt kaker.
Ingredienser:
Bunnen:
- Oreokjeks 300 g
- Smør 100 g
Mellomlaget:
- Melis 2,5 dl
- Oreokjeks 4 elr 5
- Kremfløte 3 dl
- Kremost 200 g
Topplaget:
- Matfløte 4 dl
- Oreokjeks 4 elr 5
- Sjokolademousse 2 pk
Pynt:
- Oreokjeks (her kan du bare ta det du har igjen)
- Melkesjokolade 1 pk
Valgfritt:
Du kan også ta 1/3 av mellomlaget og ha det på toppen, noe jeg syns er best.
Fremgangsmåte:
Bunnen:
Du starter med og gjøre og gjøre oreokjeksene til pulver. Det er mange måter og gjøre det på. Jeg vil anbefale og bruke en food processor. Men jeg har ikke det så jeg brukte en stavmikser. Det er også mulig og putte kjeksene i en pose og skjevle de til pulver med en skjevle. Så tar du kjeksene i en bolle og blander det med romtemperert smør. Når du er ferdig med det er det bare og fordele det i en kakeform og ha den i kjøleskapet i 30 min.

Mellomlaget:
Bland sammen kremost og melis og sett den i kjøleskapet mens du pisker kremen. Når kremen er ferdig pisken vender du forsiktig kremen i kremosten. Etter det kan du ta formen du har hatt i kjøleskapet med bunnen i og putte mellomlaget på toppen. Bare ta 2/3 av blandingen resten skal du ha på toppen til slutt. Brekk oreokjeks i 4 og legg de her og der på laget du nettopp la på kaken. Igjen lar du kaken stå i kjøleskapet i minst 30 min før du kan legge på et nytt lag.

Topplaget:
Du bare blader sjokolademooussen med kremfløten og legger den igjen på kaken. Så tar oreokjeks på (som du igjen brekker i 4 biter) og setter den tilbake i kjøleskapet i minst 30 min.

Valgfritt:
Nå tar du den 1/3 blandingen du har igjen av mellomlaget og smører det forsiktig på toppen.
Pynt:
Til slutt har du melkesjkokolanden, brekker den i biter og sprer de på toppen. Så tar du de bitene du har igjen av oreokjeksene brekker de 2 og sprer de der du vil ha dem på kaken.
